Česká iniciativa pro astma

Čipa infolinka - kontaktní e-mail Napište nám

ČIPA : Infolinka (čtěte, prosím, Prohlášení ČIPA v této sekci!!!)

Infolinka (čtěte, prosím, Prohlášení ČIPA v této sekci!!!) 

Položte dotaz


* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 


Nalezeno 853 záznamů z celkového počtu 853, zobrazeny 6. - 10.

 1  [ 2 ]  3  4  5  6  7  8  9  10  11 

Vendula
Dobrý den, mám dotaz ohledně léčby astmatu svého 10-tiletého syna. Syn se léči na alegologii. Před 2 lety zjištěna alergie na vzdušné plísně později problémy při velké fyzické zátěži. (Při jízdě na kole ve velkém tempu se stáhne synovi krk a píská, špatně se mu dýchá. Je členem cyklistického oddílu.). .Syn dále hraje basketbal a 1 týdně plave, zde problémy nemá. Onemocnění horních a dolních cest dýchacích 1-2 za období podzim až jaro. (ATB naposledy na angínu na jaře 2015). Na jaře 2018 při testech zjištěna alergie na pyly a roztoče, pes a kočka. Syn rok užívá Flutiform + zenaro + Ventolin při potížích. Léčba probíhá od srpna 2017 (alergické astma) 3 měsíce Flutiform 125 2x denně, bez změny, poté 250 mg 2x denně cca 6 měsíců následně dávka snížena na 1x denně, změnu jsme nepozorovali. Problém má vždy jen při extrémní zátěži i při zimní přípravě v tělocvičně, kde trénuje se staršími dětmi 12-18 let, ale netýká se to basketbalu, kde jsou děti v rozmezí 8-12 let. Od června trénink na kole se staršími vynechal a neměl žádný problém ani na sportovním táboře, při cyklovýletech.... Nikdy neměl problémy ani s noční dušností..... Problém s dechem se u něho projevil při přestupu v oddílu ke starším dětem, o problému bychom asi jinak nevěděli. Nyní v srpnu při kontrole paní doktorka dávku Flutiformu 250 mg opět zvedla na 2x denně, i přesto že jsem jí řekla, že 3 měsíce syn Ventolin nepotřeboval, neměl žádný problém. Prý zapršelo, je více vzdušných plísní.... Je nutné dávku zvyšovat, když je syn bez potíží.... Děkuji
Dobrý den, omlouváme se za opožděnou odpověď. Potíže Vašeho syna vzbuzují podezření na problém v oblasti hrtanu, tzv. dysfunkci hlasových vazů (neboli indukovatelnou laryngeální obstrukci). Jde o abnormální reakci hrtanu, která je často vázána na tělesnou zátěž či podráždění (např. studeným vzduchem). Tato reakce není astmatická (tedy stah průdušek) a neodpovídá ani na protiastmatickou léčbu. Nejúčinnější je terapie foniatrická či v ORL ambulanci, která je s touto problematikou obeznámena. Jde především o nácvik dýchání, které pak nedovolí, aby k reakci došlo, případně ji dovede zrušit.
 
Václav
Jaká je příčina chronického zánětu průdušek ve spojení s astmatem,kde hledat aby se nemoc nezhoršovala?Co proti tomu dělat,jak se chovat?
Chronický zánět průdušek u astmatu je neinfekční imunologické povahy. Nejlepším jeho ovlivněním je účinná preventivní léčba. Blíže v textech na našem webu.
 
Tonda
Dobrý večer, mám astma 2 stupne podle PEF hodnotý ale mohu zvladát težkou naročnou prace- jizda na kole bez žádne potiže, bez kášle, bez hlení, mohu si dát studene jidlo, pití a nemám žádne potiže. mám IKS dost v krabice nerozbalene - symbicort, ventoline, flutiform, combair, ecobec ale vubec jí neuživám. pojištovná mi schvalila ibulazer pro inchalace. Jáke astmatu mám ted?
Dobrý den, podle toho, co popisujete, tak nejspíše žádné nebo jen velmi lehké. Samotný PEF není jistě hlavním diagnostickým kritériem.
 
ilona
dobrý den, už nějakou dobu se léčím na astma-broncniale užívam různé inhalatory:měla jsem airflusan bretaris , flutiform a nyní ultibro a po každé aplikací jsem zachřaptěla, velice mě to obtěžuje , co s tím existuje co je méně práškovité? Děkuji.
Dobrý den, chrapot je popisován jako vcelku běžný nezávažný vedlejší účinek inhalovaných kortikosteroidů, některé léky jej působí více, jiné méně a některé osoby jsou k němu náchylnější, než jiné. Je třeba konzultovat s předepisujícím lékařem a případně dále zkoušet různé varianty léčby.
 
Michal
Dobry den,nekde jsem cetl,ze koureni,i obcasne vyrusuje ucinky leku na astma,alergie(napr.symbicort,montelukast..).Kontraindikace si myslim je tedy i u alkoholu. Otazka z osobni anamnezy-byl mne nasazen z duvodu dlouhodobeho zahleneni prudusek vazkym hlenem(bronchoskopicke vysetreni+bal:vysledeky negativni,pouze lehka atrofie+ten vazky hlen) dlouhodobe erdomed,montelukast a 1xrano symbicort 200.Erdomed budu dlouhodobe uzivat poprve a vkladam do neho po precteni prib.letaku velke nadeje.Chpno a ani obstrukcni pl.on. nemam."Jen" alergicke astma.Jaky mate prosim nazor na tento lek co se tyce dlouhodobeho uzivani?Dekuji Michal H.
Dobrý den, erdostein je osvědčený lék při chronických onemocněních dýchacích cest spojených se zahleněním a bakteriální infekcí. Proti jiným mukolytikům má výhodu v tom, že zároveň snižuje ulpívání bakterií na sliznici. Má smysl především u CHOPN a chronické bronchitidy různého původu, u astmatu léčebný význam z logiky věci a popsanému účinku indikaci dlouhodobého podávání nemá. .
 

Partneři

© 2007-2016 Česká iniciativa pro astma
Vytvořila a spravuje MeDitorial
ISSN 1802-5595