Česká iniciativa pro astma

Čipa infolinka - kontaktní e-mail Napište nám

ČIPA : Infolinka (čtěte, prosím, Prohlášení ČIPA v této sekci!!!)

Infolinka (čtěte, prosím, Prohlášení ČIPA v této sekci!!!) 

Položte dotaz


 * Jméno: 
 * E-mail: 
 * Otázka: 
 * Kontrolní kód (opište): 


Nalezeno 859 záznamů z celkového počtu 859, zobrazeny 51. - 55.

[ 11 ]  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21 

Zdeněk Hunkes
Dobrý den, narazil jsem na Vaše stránky. Nejsem si jist, zda mně můžete nějak pomoci. Mám mnohaletý problém s dráždivým kašlem. Prodělal jsem plicní a krční vyšetření. Bez nálezu. Koncem října bych měl prodělat ještě nějaké speciální plicní vyšetření v bohunické nemocnici. Byl jsem také na alergologii. Zjistili z kožních testů, že mám jen hraniční alergii na pelyněk, alternaria (plísně) a prach.roztoč. Rozbor z krve byl na ně ale negativní. U Svaté Anny jsem byl na speciálním alergickém vyšetření, kde zjistili, že jsem alergický, ale neví na co. Bronchoprovokační test s metacholinem byl pozitivní - bronch. reaktivita středně zvýšená. Byl mně změněn lék na tlak (ACE inhibitory). Praktický lékař mně dal lék na reflux žaludečních šťáv do jícnu (GER). Ikdyž pro tuto diagnózu nemám žádné příznaky. Prý to zkusí, ale lék na kašel nezabral. Nezabírají na kašel žádné léky ani spreje. Už jsem jich vystřídal opravdu hodně. Neví si se mnou rady. Dráždivý kašel mám cca 20 roků většinou od podzimu do jara. Letos poprvé i přes léto. Už nevím co mám dělat. Při posledním odběru krve, mně nevyšli jaterní testy. Myslím, že to může být ze všech těch léků co jsem bral a které mně stejně nepomohli. S pozdravem Zdeněk Hunkes
Dobrý den, pokud je jasně pozitivní methacholinový test, je asi potvrzená zvýšená reaktivita průdušek a asi by stálo za pokus dát na nějakou dobu plnou protiastmatickou léčbu a ověřit její efekt na kašel. Nevím, co jste přesně již vyzkoušel, zmiňujete "spreje", čili něco z toho asi již zkoušeno bylo. Je třeba to znovu probrat s ošetřujícím lékařem.
 
Markéta
Dobrý den, potřebovala bych se poradit (no spíše ujistit, že jdeme správným směrem). Syn nástupem do školky (ve 3 letech) začal klasicky marodit asi jako každé dítě. Opakovaně se mu vracel zánět horních cest dýchacích a když se to opravdu táhlo zhruba 4 měsíce, byl odeslán na alergologii. Tam dostal Aerius a Singulair 4. Bylo mi řečeno, že syn má stažené průdušky, vyšel mu pozitivní test na roztoče. Singulair pak bral do 7-let. Vždy jen sezónně. Každý rok začínal od října mít suchý kašel (ale nikdy žádné záchvaty), nasadili jsme Singulair (teď poslední rok Singulair 5) a zhruba v únoru začali vysazovat. Přes léto neměl nikdy žádné dýchací potíže. Nyní na kontrole na alergologii nám bylo řečeno (bude mu teď 8 let), že podle Spinometrie má trochu průdušky stažené, ale nemocný není ani já na něm nepozoruji žádné známky dušnosti nebo záchvatů.... Místo Singulairu mu paní doktorka nasadila Seretide Diskus 50/100 2x denně vdechnout (váhu má 26 kg). Já paní doktorce věřím, ale potřebuji se ujistit, že je to opravdu "nutné". Z mého pohledu je zdráv, takže ten "inhalátor" je pro mě takový "odstrašující". Děkuji moc a odpověď
Dobrý den, paní doktorka se zřejmě rozhodovala podle výsledku spirometrie. Pokud je horší, může být jistě indikace správná. Bude dobré ověřit, zda se při léčbě skutečně významně zlepšila a podle toho pak event. řídit další léčbu.
 
Gabriela
Dobry den, mam stredne tezke perzistujici astma a beru Combair a ako SOS Berodual. V soucasne dobe jsem tehotna v 10. tydnu tehotenstvi.Muj dotaz je zda je Combair behem tehotenstvi bezpecny, protoze v SPC pripravku se pise, ze ne, resp. iba v nevyhnutnych pripadech.Muj alergolog o mem tehotenstvi vi a Combair jako medikaci mi ponechal. Dekuji
Dobrý den, pokud je léčba nutná, je možné jej užívat. Vždy je pro těhotenství vyšším rizikem nestabilní astma.
 
Ivana Kožmínová
Dobrý den, jsem astmatik cca 12 let, astma pod kontrolou, bez záchvatů (brala jsem celou dobu Alvesco), občas slabé zhoršení (cca 1 x za 3 měsíce)projevující se kašlem, pouze ve dne, vždy zvládnuté zvýšeným dávkováním Alvesca - např. 2 x 2 vdechy. V letošním roce jsme zaznamenala na začátku léta zhoršení a přetrvávající kašel přes zvýšení dávky Alvesca. Minulý týden na kontrole mi proto byl místo Alvesca předepsán Combair 3 x 2 vdechy, beru jej týden a mám pocit, že došlo k podstatnému zhoršení kašle, navíc mne začalo škrábat v krku - může to být záměnou inhalačního prostředku ? Mám ještě Ventolin, prakticky jej nepoužívám, pouze při zvýšené sportovní zátěži (např. náročnější cyklistika). Děkuji za radu. Ivana Kožmínová
Změna inhalátoru může někdy vést k horší toleranci, je třeba probrat vše s předepisujícím lékařem. Popsané dávky jsou vyšší, než doporučené, škrabání v krku by mohlo být příznakem místních nežádoucích účinků na sliznici. Opět - informujte svého lékaře.
 
Pavla Dvořáková
Dobrý den, syn od narození trpí astmatem. Jeho dech je kratší s porovnáním druhého syna. Každé ráno má rýmu. Ještě jsme nebyli na alergologickém vyšetření. Můžete nám doporučit nějaké pracoviště. Jsme okres Jindřichův Hradec. Bere 2x denně Ecobec 100 a na rýmu Nasonex. Trochu se mi příčí do něj cpát tolik kortikoidů. Jinak je velký sportovec a záchvaty už žádné nemá. Děkuji za radu
Dobrý den, moc nerozumím té dlouhodobé léčbě bez řádného vyšetření alergologem. Ve věci doporučení se domluvte se svým praktickým dětským lékařem, nepochybně zná situaci a pracoviště v okolí.
 

Partneři

© 2007-2019 Česká iniciativa pro astma
Vytvořila a spravuje MeDitorial
ISSN 1802-5595