Česká iniciativa pro astma

Čipa infolinka - kontaktní e-mail Napište nám

ČIPA : Infolinka (čtěte, prosím, Prohlášení ČIPA v této sekci!!!)

Infolinka (čtěte, prosím, Prohlášení ČIPA v této sekci!!!) 

Položte dotaz


* Jméno: 
* E-mail: 
* Otázka: 
* Kontrolní kód (opište): 


Nalezeno 853 záznamů z celkového počtu 853, zobrazeny 26. - 30.

 1  2  3  4  5  [ 6 ]  7  8  9  10  11 

Vít Šimák
Mám velmi těžké astmnejhoršího stupně. Jsou možné injekce IgE ? K tomu mám jěště rozedmu plic 4. stupně. Divím se, že ještě vůbec chodím. Vít Šimák ,Strakonice.
Vážený pane Šimáku. Vaše otázka se týká konkrétního případu ke kterému nemáme dostatek informací. Není úkolem této linky řešit konkrétní případy. Od toho máte svého ošetřujícího lékaře. Máte-li těžké astma nejhoršího stupně a k tomu rozedmu plic 4. stupně, měl byste být sledován na specializovaném pracovišti, které nepochybně dobře ví, jaká léčba je pro Vás vhodná. A to včetně biologické léčby, kterou zřejmě máte na mysli (tedy monoklonální protilátka PROTI IgE, tedy nikoliv injekce IgE). Tuto léčbu indikují lékaři specializovaných center s patřičnou smlouvou s pojišťovnou. Nejbližší centrum pro Vás je na plicní klinice v Českých Budějovicích. Dr. Petr Pohunek
 
Jitka Vítová
Dobrý den, mám astma a moje dcera 4roky je často nemocná. Nachlazení, záněty stř.ucha 3x,záněty spojivek, rýmy, kašel. Když má kašel hodně dlouho trvá než ustane, např.5 týdnů. Např.teď nemá rýmu a pediatr slyší jen mírné zahlenění, ale už 3 týdny ji slyším ráno a večer chvíli kašlat. Potom přes den a snad i v noci nic. Na alergologii zjistili vyšší hodnotu ECP a doporučili zkusit brát Singulaire, na Orl zjistili velkou nosní mandli. Můj dotaz: řeším neshodu mezi doktory. Na orl mě posílají na odstranění mandle a když nepomůže začít brát Singulaire,ale alergolog tvrdí opačný postup. Radši bych aby dcera žádné léky brát nemusela a zkusila nejprve odstranění mandle.Za Váš názor budu velmi vděčná, jsem už z toho nešťastná.Alergolog žádné alergie testem na kůži nezjistil, jen když byla malá zvracela po rybě, od té doby jsme nezkoušeli, jinak mívá mírné ekzémy.Děkuji, Jitka Vítová
Dobrý den, nemůžeme řešit konkrétní případy. Obecně řečeno, u opakovaně nemocného dítěte s opakovanými záněty dýchacích cest a středouší doporučujeme při zjištění veké nosní mandle její odstranění.
 
Marta Korousova
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak správně inhalovat Seredite Diskus.......vždy mi zůstane v ústech prášek. Snažím se co nejvíce "vdechnout " nebo třeba zkusit inhalaci v leže, ale stále stejný výsledek. Ani nevím jestli tedy něco ve skutečnosti inhaluji. Dekuji, Korousova Marta
Malé množství prášku v ústech zůstat může, proto také radíme po inhalaci ústa vypláchnout a vykloktat či zapít. Vleže je to špatně, měla byste inhalovat ve vzpřímené poloze. Svou techniku inhalace předveďte při kontrole lékaři a domluvte se.
 
Pavla
Dobrý den.chci se zeptat co mám dělat když mi teď v nemocnici neuznali nemoc z povolání .astma.pracují s chemikálií a v této práci jsem i astma dostala.doktorka mi řekla at si zkusím vyřídit nemoc z povolání že by se mohlo o to jednat.dovezla jsem do nemocnice lepidla se kterými mě dělali dýchací testy.jenže jen max 30minut a hned proběhla spirometrie.kde jim to nestačilo na pozitivní test.mám středně těžké astma nealergické a s tímto lepidlem pracují nejméně8hodin denně.a vím že po delší době mi to dělá problémy.mám dechové potíže a tíhu na hrudi.ikdyž jsem říkala že nevěřím že budu mít dechové potíže po 30minutách tak prý ze to nevadí že by se jim to ukázalo.kdyby to bylo tím lepidlem.myslím že je to nesmysl.do práce jsem nastoupila zdravá a asi už po 4měsících jsem začala mít kašel a postupně se to zhoršovalo.Tak nechápu jestli na základě takových testů hned můžou neuznát že se nejedná o nemoc z povolání.Děkuji Pavla Zatloukalova.
Dobrý den, průkaz nemoci z povolání má zákonem přesně daná pravidla. Odborníci na nemoci z povolání postupují podle přesných postupů a předpisů. Pokud nesouhlasíte se závěrem, měla byste mít možnost opravného prostředku a přezkoumání nálezů. Konzultujte svého pneumologa, která řeší Vaše astma.
 
Eva Abrahámová
Dobrý den, 18měsíční syn v zimě 7x prodělal středoušní zánět, 4x nasazená atb, stále byl zahleněn, přičemž hleny nebylo možné vysavačem efektivně odsát. (Dýchal jakoby "přes nos" vlastně již hned po porodu.) Prostříkáváme mu nos 2x denně mořskou vodou. Vyšetření na alergologii nezjistilo žádnou senzibilizaci na specif. alergen, ECP však bylo zvýšené - 31,1. Dr. synovi napsala Montelar/Singulair na 2měsíční léčbu. Syn nyní nekašle, nemá akutní potíže. V příbalovém letáku nás vyděsily možné vedlejší účinky. Je nutno léčit syna již nyní, resp. je větší šance vyléčit takto malé díte? Děkuji.
Dobrý den, montelukast má zcela vzácné vedlejší účinky a je obecně považován za vysoce bezpečný. Výrobce má povinnost uvést vše, co se může potenciálně vyskytnout. Konkrétní indikaci a potřebu léčby musíte řešit s lékařem, který léčbu indikoval a poradit se s ním.
 

Partneři

© 2007-2016 Česká iniciativa pro astma
Vytvořila a spravuje MeDitorial
ISSN 1802-5595