#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Česká iniciativa pro astma Aktuality Finální program konference ke Světovému dni astmatu
20. dubna 2022

Finální program konference ke Světovému dni astmatu

Program ke stažení

Milí přátelé,

jak jistě víte, vyhlašuje Globální iniciativa pro astma vždy na začátek května Světový den astmatu. Letošním mottem je „Vyplňme mezery v péči o astma…“
Ano, i přes dlouhodobou propagaci správné péče o astma se stále setkáváme s řadou mezer. Někdy chybí informace, jindy jsou nesprávně pochopeny, ne vždy je léčba užívána tak, jak byla předepsána, opakovaně vídáme i špatnou inhalační techniku. Je tedy třeba o astmatu dále informovat, upozorňovat na chyby a nedostatky. I k tomu by měly sloužit akce pořádané celosvětově při příležitosti Světového dne astmatu.
Česká iniciativa se ke Světovému dnu astmatu již tradičně připojuje. Bohužel v posledních dvou letech nám plány křížil COVID-19. Jsme moc rádi, že situace nyní umožňuje se k této tradici vrátit.
Tradičně pořádáme měření spirometrie pro veřejnost. To se bude tentokrát konat ve čtvrtek 28.4. od 9.00 do 16.00 na tradičním místě – tedy na náměstí Míru v Praze na Vinohradech. O týden později se bude v prostorách Autoklubu České republiky v Opletalově Ulici v Praze konat také tradiční odborná konference ke Světovému dnu astmatu.
Program přikládáme.
Budeme se těšit na další setkávání s Vámi, snad už nám nic nebude stát v cestě.
S přáním krásného jara a volného dýchání,

Prof. MUDr. Petr Pohunek, CSc.
Ředitel ČIPA o.p.s.

Program ke stažení [PDF]